Feyenoord-coach Arne Slot baalde van de late nederlaag bij Sturm Graz in de Europa League. Donderdagavond speelde Feyenoord 2 verschillende speelhelften en kreeg het in extra tijd een tik te verwerken in de vorm van een tegengoal.


De teleurstelling was dan ook groot bij Slot. “Maar dat is logisch, als je bijna in de laatste seconde de goal tegen krijgt. Dat is voor eenieder bij Feyenoord een grote teleurstelling. Wat erger is, die goal of onze gemiste kansen? Dan toch die goal. Met een gelijkspel hebben wij nog een resultaat én een goede uitgangspositie. Nu hebben we verloren en een mindere uitgangspositie.”

Reactie Slot na Sturm Graz-uit

Slot ergerde zich met name aan het spel van de Rotterdammers in de eindfase. Met name in de 1e helft kwam Feyenoord voor het vijandelijke doel, maar ook niet meer dan dat. “Vanuit het veldspel gaven we weinig weg, maar we moesten meer kansen creëeren om deze pot naar ons toe te trekken.” Volgens de oefenmeester lag het niet alleen aan het aanvallende onvermogen van zijn ploeg.

“Dat wij geen goals maakten, lag niet aan de aanvallers. Wat doen de middenvelders, hoe bedrijvig zijn de buitenspelers? Alles speelt mee. We hebben het nu 1 helft goed gedaan, daarna konden wij niet meer ons eigen spel spelen en moesten zij komen met de lange bal of uit standaardsituaties. Daar viel ook de goal uit. Helaas werd het ook niet beter bij ons na onze wissels.”