Arne Slot baalde, na afloop van het 3-3-gelijkspel tegen Slavia Praag, gigantisch. De trainer van Feyenoord leek op weg naar de zege, alleen diep in blessuretijd viel nog een vervelende tegentreffer. De druiven zijn extra zuur, want in de 1e helft was Feyenoord heer en meester.


“Helaas maakten we maar één doelpunt. En dan moesten we in de slotfase van de 1e helft ook nog een gelijkmaker incasseren die nooit had mogen tellen”, vond Slot.

Hinderlijk buitenspel

“Die aanvaller van hen stond hinderlijk buitenspel”, doelde hij op Yira Sor, die op de doellijn voorkwam dat Gernot Trauner nog kon ingrijpen. “Dat heeft iedereen gezien. Helaas is er nog geen videoscheidsrechter in de Conference League. Al zegt dat ook niet alles. Deze dingen zijn ons dit seizoen wel heel vaak overkomen.”

Pusic

Na het rustsignaal zocht Slot de kleedkamer op, maar achter zijn rug gebeurde een hoop gekkigheid. Marino Pusic, assistent-trainer van Feyenoord, ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Na een hoop geduw en getrek over en weer volgde uiteindelijk een rode kaart voor Pusic.

Slot was mild voor zijn assistent. “Ik zag alleen maar heel veel mensen duwen en trekken. Ook de trainer van Slavia Praag. Pusic vertelde mij dat hij de boel wilde sussen. Maar hij is een emotionele man als hij op zo’n moment een duw in zijn rug krijgt.”

Bittere pil

“In de 2e helft hadden we een mindere fase”, zei Slot. “We kwamen op achterstand, maar dan zegt het heel veel over ons dat we toch weer de 2-2 en 3-2 maakten. Bij die laatste hoekschop stonden we geloof ik met elf spelers in ons eigen strafschopgebied. Maar toch valt de 3-3. Er is niets verloren, maar dit moeten we even verwerken.”