Alfred Schreuder verloor dinsdagavond op bezoek bij Liverpool. Vanaf de kant moest de trainer van Ajax lijdzaam toekijken hoe zijn ploeg als speelbal werd gebruikt. Ajax leek nog dicht bij een punt, maar in de 89e minuut scoorde Joël Matip de winnende.


“Dit was een reality check tegen een hele sterke ploeg. Wij zijn nog een team in ontwikkeling”, benadrukte Schreuder na afloop bij Ziggo Sport.

Leerzaam

“We waren niet goed genoeg aan de bal in de 1 helft. Toen dat wel lukte kwam daar ook gelijk de goal uit”, zei Schreuder doelend op de 1-1 van Mohammed Kudus, waar in totaal 26 passes aan voorafgingen. Verder bepaalde vooral Liverpool de wedstrijd.

“Je speelt natuurlijk tegen een topteam. Zij hebben nog meer intensiteit dan wij. De realiteit is wel dat Liverpool verder is dan ons. Als we goed waren aan de bal kregen we controle. Als het fysiek wordt zijn zij de bovenliggende partij, bij corners bijvoorbeeld. Dan zijn ze natuurlijk de betere partij.”

Ontwikkeling

Schreuder liet in de rust het doelpunt van Kudus nog zien als voorbeeld hoe het moest. “Als die bal van Daley Blind erin gaat komen we zelfs nog met 1-2 voor. Zij kregen veel corners. We bleven wel voor de 1-2 gaan. Als daar ruimte voor is moet je dat ook doen. In de eindfase moet je wel het geduld en het overzicht bewaren. We moeten hier van leren. We zijn nog steeds een team dat in ontwikkeling is. Voor hen is zo’n avond hartstikke goed.”