Alfred Schreuder denkt dat het dinsdag gaat stormen op Anfield. Liverpool kan wel een goed resultaat gebruiken na de 4-1-oorwassing vorige week op bezoek bij Napoli. Ajax begon juist goed aan de Champions League en hoopt dat een vervolg te geven tegen Liverpool.


Schreuder zei daags voor het treffen een gemotiveerd Liverpool te verwachten. “Dat verwacht ik wel, ja. Maar goed, wij willen ook ons spel proberen te spelen”, zei de oefenmeester van Ajax.

Sleutelwoord

“Tegen dit soort ploegen moet je heel goed zijn aan de bal en veel lef en moed hebben. Dat is voor morgen het sleutelwoord. Als we dat kunnen, dan maken we een kans”, benadrukte Schreuder. “Lukt het niet, dan wordt het moeilijk. Dan komen we in onderlinge duels en zijn ze heel sterk.”

Toch ziet Schreuder Liverpool wel als favoriet. “De intensiteit van de Premier League is vele malen hoger. Het ligt ook aan met wie je samenspeelt en bij welke club je speelt. Wij zijn Ajax en ik denk dat Ajax de afgelopen jaren in Europa heeft laten zien dat ze meekunnen op dit niveau. Dat is voor morgen, met de nieuwe spelers die we hebben, ook weer een uitdaging. Maar we weten wel dat Liverpool getergd is. Het is voor ons de sterkste tegenstander uit deze competitie.”