Ajax en FC Twente sloten hun onderlinge duel zonder doelpunten af. Achteraf zal FC Twente daar niet tevreden mee zijn, aangezien Ajax na 30 minuten al met 10 man kwam te staan. Devyne Rensch kreeg rood na het neerhalen van de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel. De verdediger van Ajax hield daar ook een hoofdblessure aan over.


FC Twente schoot uit de startblokken tegen Ajax, en dat is dan nog zacht uitgedrukt. De bezoekers schoten 2 keer op de paal en kregen nog een grote kans. Nieuwbakken keeper Geronimo Rulli had een engeltje op zijn schouder, kunnen we wel stellen.

Rode kaart

Ajax kon weer beschikken over een aantal sterkhouders, zoals Brian Brobbey en Edson Alvarez. Laatstgenoemde begon als controleur op het middenveld, maar moest na een halfuur noodgedwongen een linie zakken. Centrale verdediger Devyne Rensch haalde namelijk de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel onderuit en liep daarbij ook een hoofdblessure op. Rode kaart en met een brancard van het veld.

Na de thee in de Johan Cruijff Arena werd Mohammed Kudus in het veld gebracht. Hij verving Brian Brobbey. Ajax kon op die manier ietsje verdedigender spelen, met Kudus als een soort valse 9. Zo hielden de Amsterdammers voor het eerst sinds tijden de 0, maar werd er ook voor de 4e keer op rij gelijkgespeeld in de Eredivisie.