Ajax-fans kwamen zondag met duizenden mensen naar de Johan Cruijff Arena om het kampioenschap te vieren na de overwinning op FC Emmen (4-0). De supporters maakten er samen met de selectie een feestje van, maar toch ging het nog mis. Volgens Het Parool werd namelijk een fotograaf mishandeld door Ajax-supporters.

Een fotograaf van het in Londen gevestigde persbureau Associated Press (AP) was naar Amsterdam gekomen om foto’s te maken van het feestje bij het stadion, maar dat werd hem niet in dank afgenomen. ‘Kutfotograaf’, schreeuwden enkele Ajacieden onder meer.

Aangifte

De fotograaf wilde beelden schieten vanuit een andere hoek toen het misging. Supporters trapten hem tegen zijn rug en gooiden een blik bier tegen zijn hoofd. Dat leverde hem barstwond op bij zijn linkeroor. De fotograaf haastte zich al bloedend uit de menigte. Dinsdag doet hij aangifte bij de politie Amsterdam.

Tony Hicks, een van de grote meneren van Associated Press, is niet blij met de actie van de fans. De adjunct-directeur denkt erover na om een officiĆ«le klacht in te dienen bij Ajax. “We nemen de veiligheid van onze medewerkers uiterst serieus”, zei Hicks.