Sparta Rotterdam had dinsdagavond de kans om (in ieder geval voor even) over Ajax heen te wippen in de Eredivisie. Het moest dan wel winnen van RKC Waalwijk in het eigen Kasteel. Dat lukte niet: 0-0. Sparta heeft nu na 18 wedstrijden 32 punten, Ajax speelde tot nu toe 1 wedstrijd minder en pakte 1 punt meer.


PSV verloor eerder op dinsdag op bezoek bij FC Emmen en staat nu op 35 punten. Sparta had op 1 punt kunnen komen van de Eindhovenaren. Maar het lukte de Rotterdammers simpelweg niet te scoren tegen RKC. Sterker nog: de bezoekers schoten vaker op doel dan de thuisploeg.

Buitenspelgoal

Iliass Bel Hassani van RKC scoorde wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Adil Auassar deed hetzelfde namens de Rotterdammers. De Waalwijkers staan 11e in de Eredivisie, met 19 punten na 17 wedstrijden. Ter vergelijking: nummer 16 (en dus degradatiekandidaat) FC Groningen heeft 12 punten.

Mooie mijlpaal

Positief puntje aan Sparta-zijde: het verliest voor de 7e keer op rij niet. Dat lukte al sinds 1992 niet meer in de Eredivisie.