Feyenoord-trainer Dick Advocaat was tegen AD duidelijk over zijn op dit moment beschikbare spitsen: hij danst de horlepiep rondom Nicolai Jørgensen niet mee en is ook nog niet klaar met Lucas Pratto (lees door na de video!).

Die laatste maakte tot nu toe nog geen indruk. Pratto kwam in de winter op huurbasis van River Plate, maar de tobbende Jørgensen werd al gauw weer spits nummer 1. Toch bleek van de week dat Jørgensen nog kampte met fysieke problemen.

“Hij had toch weer last, dus hielden we hem midweeks tegen Heracles aan de kant”, aldus Advocaat, die klare taal sprak. “Het blijkt toch dat Jørgensen nog moeite heeft met 3 wedstrijden in een week.” Ook weet men in De Kuip dat een redelijke invalbeurt tegen Sparta en een leuk optreden in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax geen garantie is dat de Deen weer helemaal de oude, goede spits uit het kampioensjaar (bijna 4 jaar terug) is.

Sowieso dringen in de voorhoede

“Daar moet je voorzichtig mee zijn”, zei Advocaat. “Nu moeten we het over een langere periode zien.” Pratto mocht tegen Heracles al in de rust zijn plek afstaan. Toch is Advocaat nog niet uitgekeken op de ervaren spits die een half jaar bij River Plate is losgeweekt.

“Laten we nou niet meteen Pratto neerhalen”, ging Advocaat richting zijn einde. “Hij is 2 weken terug hier aangekomen, heeft vervolgens een paar keer meegetraind, een huis uitgezocht en moet zich duidelijk nog settelen in Nederland. Dan kan je niet meteen alles verwachten van iemand.”