Virgil van Dijk is trots op de prestatie van Oranje tegen Turkije. De aanvoerder keerde terug in de basiself en won met 6-1. Na afloop was de conclusie dat de sfeer en saamhorigheid in het team snel is omgeslagen. “Dat is voetbal”, lachte Van Dijk tegenover de NOS.

“Ik denk dat we alleen maar positief kunnen zijn over de eerste helft en over hoe we beginnen. We wisten dat het lastig zou worden, maar zo’n uitstekende start helpt enorm. Ook om de Turkse fans stil te krijgen”, sprak de aanvoerder.

Monsterscore

Oranje won uiteindelijk overtuigend met 6-1 van Turkije. “Dit geeft zeker een boost. We hebben een frisse start gemaakt met een nieuwe bondscoach, je merkt dat we in de opbouw zijn naar iets moois. Op deze wedstrijd kunnen we zeker voortborduren, aldus Van Dijk, die nog een rotschop kreeg bij de enige tegentreffer van vanavond.

“Ik had al geel, dus wilde niet te veel risico nemen. Misschien wordt gedacht dat ik me aanstelde omdat ik groot ben. Zo’n tik is nooit leuk, maar het hoort erbij”, concludeerde hij. “Ik speel zonder angst.” Gelukkig viel de schade mee bij Van Dijk.