PEC Zwolle speelde zaterdagavond thuis gelijk tegen FC Utrecht (1-1), maar had na afloop genoeg te betwijfelen over de arbitrage. Vlak voor de pauze werd een doelpunt van Gervane Kastaneer afgekeurd vanwege buitenspel. Was dat wel zo?

Bij ESPN trokken ze de getrokken lijn in twijfel. “Kijk maar, die is bij de verkeerde speler getrokken”, zei presentator Jan Joost van Gangelen. Mario Been grapte dat de VAR ‘ook wel eens’ een foutje kan maken, waarna het voorval verder werd besproken.

PEC onderaan

Daishawn Redan schoot PEC in de 2e helft op gelijke hoogte. Voor rust zette Hidde Ter Avest FC Utrecht op voorsprong. PEC staat door het gelijkspel en de resultaten op de andere velden op de laatste plaats in de eredivisie.