Noa Lang moet zijn woorden waarmaken, Johan Derksen en René van der Gijp. De mannen van het tv-programma Vandaag Inside vinden dat de 22-jarige international, die nu nog voor Club Brugge speelt, zijn voeten moet laten spreken.


Van Lang is bekend dat hij enorm ambitieus is. Onlangs stond de international opnieuw in de schijnwerpers nadat hij zei dat ‘dankzij hem de Belgische competitie heet is’ en ‘iedereen door hem Club Brugge kent’. Volgens Van der Gijp stelt het Belgische voetbal weinig voor.

Niveau

“Ik kijk een helft naar Union – AA Gent en dat leek niet op voetbal. Daar kan je niet 90 minuten naar kijken, dat stelt geen flikker voor.” Gijp vindt dat Lang, die nadrukkelijk gelinkt wordt aan AC Milan, veel potentie heeft. “Maar hij moet wel ergens spelen waar hij er 15 in peert en 15 voor kan geven.”

Lang doet Gijp aan James Rodriguez denken. “Die heeft het overal net niet gered, maar die kon fantastisch voetballen. Die is nu 29 jaar en speelt… waar?” Hij kreeg bijval van Johan Derksen en Hélène Hendriks. “Ik houd van jongens met een grote bek, maar er niets van bakken mét een grote waffel en je wordt het lachertje.”

Houding

Volgens Derksen moet Lang er elke week staan. Hendriks dacht dat eventuele nieuwe clubs ook kijken naar het gedrag van een speler. “Ik denk niet dat hij rijp is voor een topcompetitie”, besloot Derksen.