Ajax-trainer Alfred Schreuder zag zijn ploeg zaterdagavond veel goede dingen doen in de verloren wedstrijd tegen PSV (3-5) om de Johan Cruijff Schaal. Toch heeft de coach een advies aan zijn spelers en aan 1 linie in het bijzonder.


Lees ook:Steven Bergwijn chagrijnig na verloren duel om JC Schaal: ‘Gewoon, een kutresultaat’

“We moeten wel snel beter gaan verdedigen”, zei Schreuder na afloop. “Ik zie veel progressie in ons aanvalsspel, maar 5 tegentreffers kan natuurlijk niet. Dat is zorgwekkend.”

Gorter getroost

Schreuder gaf doelman Jay Gorter een basisplaats. De 22-jarige keeper was schuldig aan 2 treffers en zag er ongelukkig uit bij nog een doelpunt van PSV. “Nee, ik heb er geen spijt van dat ik hem heb laten keepen”, zei de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag.

“Het is ook te kort door de bocht om nu al te zeggen dat Remko Pasveer volgende week onze 1e competitiewedstrijd keept. Het lag niet alleen aan Jay dat we hebben verloren”, aldus Schreuder.

Rode prent Bassey

“We hebben ook slecht verdedigd. We begonnen heel goed en kwamen op 1-0. Daarna verzuimden we een 2e goal te maken. En vervolgens gaven we 3 doelpunten zomaar weg, maar we deden aanvallend ook heel veel dingen goed. Pas na de rode kaart van Calvin Bassey kreeg ik het idee dat het lastig ging worden. Hij wilde te graag, denk ik. Het was een rode kaart waar je een rode kaart voor kan geven.”

Zien 🎥:PSV-fans zingen Bassey toe na rode kaart: ‘Dag vriendjes, en vriendinnetjes!’