Rafael van der Vaart kent de nieuwe interim-trainer van Ajax aardig goed: hij en John Heitinga speelden samen bij de Amsterdamse club. En ook bij Oranje (zie foto). Bij Ziggo sprak Van der Vaart wat verwachtingen uit over Heitinga’s eerste daden.


Zo heeft Raffie het idee dat Heitinga zondag uit tegen Excelsior geen basisplek zal gunnen aan Dusan Tadic. De Servische aanvaller is de laatste 5 jaar toch uitgegroeid tot een soort ‘Mister Ajax’. “Ik denk echt dat hij hem eruit gaat gooien”, zegt hij over de captain.

Moeilijk

Tadic mist al seizoen na seizoen vrijwel geen enkele minuut bij Ajax. In het huidige seizoen maakte alleen Jurriën Timber meer eredivisieminuten.

“Ik denk dat hij dondersgoed weet dat het een hele moeilijke beslissing is, maar dat je daarmee 90 procent van de selectie voor je wint”, schat Van der Vaart in.

Lullig

“Het is lullig voor Tadic, die natuurlijk heel veel heeft gedaan voor Ajax. Maar ja, als jij het niet meer laat zien, dan moet je ook gewoon genoegen nemen met een plek op de bank. Het is een beetje hetzelfde als met Daley Blind, die dat niet kon”, besluit hij.