Het is los in het centrum van Deventer. Woensdagavond laat barste een waar volksfeest los met supporters van Go Ahead Eagles, nadat duidelijk was geworden dat de club alsnog promoveert naar de eredivisie.

De inmiddels duizenden fans scanderen leuzen, zingen en zwaaien met vlaggen. Ook wordt er muziek afgespeeld en vuurwerk afgestoken. Coronaregels worden niet nageleefd. De politie is aanwezig met meerdere voertuigen, waaronder gepantserde politiebusjes.

Samenkomst supporters

Eerder op woensdag zei de gemeente al niet op te zullen treden tegen feestende supporters, mocht het zo ver komen dat GAE zou promoveren. De denkwijze was dat een grote groep uitzinnige fans zich ‘toch niet laat sturen’. Er werd al verwacht dat er een feestje kon ontstaan in de binnenstad.

Eerder op de avond volgden de fans in spanning de wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport, een wedstrijd die eindigde in 0-0. Doordat De Graafschap niet wist te winnen in Doetinchem, promoveert Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. De club won eerder op de avond van Excelsior met 1-0.