De kritiek op zijn spel laat André Onana voorlopig koud. De doelman van Ajax was sinds zijn terugkeer onder de lat al diverse malen schuldig aan een tegentreffer, zoals ook zaterdagavond tijdens de gelukkige 2-1-overwinning op Sparta.


Onana maakte een fout in de opbouw, waardoor Joeri de Kamps de bezoekende degradatiekandidaat vlak voor rust op een 0-1-voorsprong kon pegelen. “Ik wilde Ryan Gravenberch aanspelen, maar dat was een verkeerde keuze. Dat hoort erbij, het is aan mij om te leren van mijn fouten”, aldus Onana na afloop voor de camera van ESPN.

‘Boeit me geen zak’

De sluitpost uit Kameroen kon zich niet vinden in de kritiek die hij de laatste weken krijgt. “Het is alleen maar een gevoel van de mensen dat ik minder ben. Het hoort bij het leven, je kan niet altijd winnen. Dit soort fouten zijn nodig om sterker te worden.’” Dat fans hem soms uitfluiten, raakt hem naar eigen zeggen niet. “Het boeit me geen zak, ik weet wat ik voor deze club heb gedaan. Ze kunnen zingen, ze kunnen huilen, het boeit me niet. Ik ben hier nog een paar weken en daarin zullen mensen kritisch zijn. Dat hoort erbij.”

‘Ik houd nog steeds van jullie’

Toch beaamde Onana dat hij voor zijn dopingschorsing beter presteerde onder de Amsterdamse lat. “Ik ben inderdaad niet in mijn allerbeste vorm, maar als jullie daar over willen praten: ga je gang. Jullie mogen zeggen wat je wilt, ik houd nog steeds van jullie.”