PSV greep donderdagavond ondanks een 2-1-zege naast de groepswinst in de Europa League en is daardoor genoodzaakt om in de tussenronde tegen een nummer 3 uit de Champions League te spelen. Voor Luuk de Jong is de kans groot dat hij tegen oud-ploeggenoten speelt, want de Eindhovenaren kunnen FC Barcelona en Sevilla treffen. “Een rentree in Camp Nou lijkt me prachtig.”


Voor PSV wacht in de tussenronde na de winterstop waarschijnlijk een zware klus. Mocht Sevilla of Barcelona aan PSV worden gekoppeld, betekent dat voor De Jong een terugkeer op het oude nest. “Een voorkeur heb ik niet echt. Uiteindelijk wil je zo ver mogelijk komen in zo’n competitie en dus is het fijner als je een makkelijkere tegenstander loot. Een rentree in Camp Nou lijkt me prachtig. Ik heb daar een mooie tijd gehad.”

De Jong deed de eerste 45 minuten mee tegen Bodø/Glimt en bleef na de rust in de kleedkamer achter. “De wissel was al gepland en met het oog op wat komen gaat”, zei de spits voor de camera van RTL7. “Ik voel me goed en heb nergens last van. Ik ben fit genoeg om 90 minuten te spelen”, aldus De Jong over een mogelijke basisplek zondag tegen Ajax.