Jong Oranje speelt de halve finale van het EK U21 op 3 juni om 21:00 uur tegen Jong Duitsland. Die ploeg won maandagavond na penalty’s van Jong Denemarken (2-3), nadat het in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd en beide ploegen in de verlenging tot 2-2 kwamen. Jong Oranje won eerder op dezelfde avond verrassend van titelfavoriet Frankrijk (2-1).

Bij de Denen leek Wahid Faghir de matchwinner te worden. Het door Ajax ooit begeerde toptalent (17) viel kort na het uur in en opende luttele minuten dáárna op fraaie wijze de score. Duitsland zette aan, maar Vejle-spits Faghir leek zijn land met zijn treffer te redden.

Laat langszij

De door Manchester City aan Anderlecht verhuurde Lukas Nmecha deed een paar minuten voor het eindsignaal iets terug. Hij lette goed op bij de 2e paal nadat een bal doorschoot en werkte binnen. In de verlenging maakte Mainz-jongeling Jonathan Burkardt op aangeven van David Raum 1-2, maar vanaf 11 meter maakte Victor Nelsson de 2-2 en dus brachten penalty’s uitkomst.

Hierin miste nota bene Burkardt de 1e namens Duitsland. Omdat namens de Denen óók Faghir miste en zijn ploeggenoot Victor Kristiansen bij de gelijkmakende beurt hetzelfde deed, won Duitsland.