Ajax speelde zondagavond de teleurstelling van de moeizame laatste weken van zich af tegen Excelsior. In eigen huis werd met 7-1 gewonnen. Toch ging het na afloop niet over het goede spel van Ajax, maar de uitbarsting van Alfred Schreuder op de persconferentie. De trainer gooide alle frustratie van zich af. Bekijk de beelden hierboven.


Schreuder foeterde over een artikel waarin zou zijn geschreven dat Brobbey te weinig speelt bij Ajax. “Dan is dat stemmingmakerij. Onacceptabel. Een journalist moet zich aan de feiten houden”, bromde Schreuder, die vervolgens opsomde hoeveel Brobbey heeft gespeeld.

“Ik bepaal wie er speelt en niemand anders. Brobbey wist al dat hij soms op de bank zou zitten. Hij kan moet nog harder werken en dan wordt hij een topspits in Europa. Alleen ik bepaal of hij gaat spelen en niet de pers.”

Zaakwaarnemer

Ook Schreuders zaakwaarnemer, Milos Malenovic, kwam ter sprake. Hij hielp Ajax afgelopen zomer met transfers, wat volgens Schreuder niet raar is. “Weet je waarom? Marc Overmars is weg”, zei hij doelend op het feit dat de onervaren Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hem moesten vervangen.

“Maar bij Ajax mag het niet, omdat het de zaakwaarnemer van de trainer is. Grote onzin. Hij heeft het allemaal gedaan vóór Ajax. Je hebt mensen nodig met ervaring. Die hadden we op dit moment niet, dus dan heb je hulp nodig. Het is hartstikke normaal dat dit gebeurt, maar ik ben er klaar mee. Ik houd mijn mond niet meer.”