NAC Breda had zondag een vervelende avond. De ploeg van Maurice Steijn wilde natuurlijk promoveren naar de Eredivisie, alleen daar stak NEC een stokje voor. Na afloop ging het mis naast het Rat Verlegh Stadion, waar de woede van fans geuit werd op de politie. Verschillende agenten gaan aangifte doen van poging tot doodslag.

Daarnaast doen ook verschillende agenten aangifte van mishandeling, dat schrijft Omroep Brabant. De politie start een onderzoek naar de rellen en hoopt dat de herrieschoppers zich melden.

Flinke knallen

Maarten Brink, voorzitter van politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant, zegt dat er zondag is geprobeerd een ME-busje in brand te steken. “Daar zaten op dat moment politiemensen in”, aldus de voorzitter. “Boos en teleurgesteld zijn mag, maar een groep relschoppers ging echt alle perken te buiten.”

Volgens Brink werd er ook met zwaar vuurwerk en mortierbommen naar de politie gegooid. De schade was enorm. Meerdere politiebusjes waren flink beschadigd, ook raakten er politieagenten gewond. Eén van hen brak daarbij een bot in zijn hand.

NAC was niet blij met de actie van de hooligans, dat lieten ze in een reactie weten. “Het geweld ging alle grenzen te buiten”, schreven zij samen met de gemeente Breda in een statement. “Dit had niets meer met voetbal te maken en niets met het supporten van je club. Dit gedrag doet de naam van NAC Breda, de echte supporters en de stad Breda geen enkele eer aan.”