Erik ten Hag ziet een rode draad in de mislukte campagne van Ajax in de groepsfase van de Champions League. “We hebben in alle 4 de wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta de grootste kans op de 1-0 gekregen. Alleen in de uitwedstrijd tegen Atalanta zijn we op voorsprong gekomen”, zei hij.

Ajax verloor van Atalanta, waar het had moeten winnen om te mogen overwinteren in de Champions League. Davy Klaassen miste in de 75ste minuut een grote kans op de 1-0. Daarna liep Ryan Gravenberch een beetje ongelukkig tegen een 2e gele kaart aan en besliste invaller Luis Muriel de wedstrijd. Klaas-Jan Huntelaar vroeg ook nog om een strafschop bij een duw in zijn rug: “Ik vond het moeilijk te zien. Ik dacht dat hij onreglementair werd aangevallen”, aldus Ten Hag, die wel verbaasd was over de rode kaart van Gravenberch. “Al kon ik het niet heel goed zien, er stonden mensen tussen.”Blessures
“We hebben dit seizoen geen heel brede selectie voor de Champions League”, zei Ten Hag. “Dan moet het meezitten zoals 2 jaar geleden toen onze sleutelspelers keer op keer beschikbaar waren. In de 1e wedstrijd tegen Liverpool missen we veel kansen en valt Mohammed Kudus uit. In alle wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta had er meer ingezeten. Maar het is niet gelukt.”

Europa League

Ajax miste tegen Atalanta naast Kudus ook Daley Blind, David Neres en Lassina Traoré. “Ik hoop dat ze snel weer beschikbaar zijn want als iedereen fit is, dan hebben we een goede ploeg”, stelde Ten Hag. “De Champions League is voorbij. We mogen een halve dag teleurgesteld zijn en dan moeten we ons richten op het duel van zaterdag met PEC Zwolle. Waar de Europa League toe kan leiden, weet Ajax heel goed met de finale van een paar jaar terug, maar we weten van vorig jaar ook hoe het anders kan. Je zult eerst de 1e rondes weer door moeten.”