NEC heeft zich zaterdagavond eenvoudig geplaatst voor de halve finales in de play off-strijd om promotie naar de eredivisie. In Almere werd City makkelijk aan de kant gezet: 0-4!

Jordy Bruijn miste na ruim 20 minuten dé kans om de 0-1 op het bord te zetten. Zijn penalty werd gekeerd, maar een kwartier daarna opende Jonathan Okita op heerlijke wijze de score. Vanaf het allereerste fluitsignaal was duidelijk dat de Nijmegenaren het betere van het spel hadden. Kort na de openingsgoal van Okita deed Bruijn vanaf 11 meter wél wat hij moest doen voor 0-2.

NEC nekt

Na rust wisselde Almere maar daar waar de aansluitingstreffer ontbrak, maakte NEC-middenvelder Javier Vet na een prima loopactie de 0-3. Het betekende de genadeslag voor de Almerianen, want na een nieuwe dubbele wissel tekende Okita na een fout van doelman Michael Woud voor de genadeslag. Zo kwam er een bruut einde aan Almere’s beste seizoen ooit.

NEC speelt in de halve finale op donderdag 20 mei om 18:45 tegen Roda JC. De Limburgers verrasten het ontgoochelde De Graafschap eerder op zaterdag na een heldenrol van Thijmel Goppel. De buitenspeler was met 2 goals verantwoordelijk voor de 2-3 zege van Roda.