Cambuur is de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie! De ploeg van Henk de Jong won vrijdagavond met 4-2 van en bij Jong AZ. Na een afwezigheid van 5 jaar is Cambuur dus terug in de eredivisie als KKD-kampioen! Concurrenten De Graafschap en Almere City maakten het spannend. Diep in blessuretijd kopte Jesse Schuurman de Superboeren naast Almere: 2-2!

Cambuur zelf had geen kind aan Jong AZ, al vielen er wel veel goals! Sowieso is de KKD een garantie voor doelpunten en met name in de persoon van Cambuur-talisman Robert Mühren.

Met alweer zijn 35ste goal maakte hij na een kwartier de 0-2. Peer Koopmeiners pakte met een eigen goal verantwoordelijkheid voor de openingsgoal. Via Issa Kallon en Erik Schouten liep Cambuur uit. De tegengoals van Yusuf Barasi konden de pret ondertussen niet meer drukken. Na afloop was het feest dan ook groots!

Concurrentie

De Graafschap daarentegen leek hard op weg naar promotie. Via een wondergoal van Elmo Lieftink kwamen de mannen van Mike Snoei nog wel op 1-0, maar via Elias Sørensen voor rust en Thomas Verheydt ná de pauze kwam Almere – dat zodoende op 3 punten kwam van De Superboeren – langszij, todat Schuurman City-goalie Michael Woud alsnog versloeg.

Eerder op de avond ging nummer 5 NAC verrassend onderuit tegen Excelsior. Go Ahead Eagles gaat hen voorbij, zij wonnen via een goal van Giannis Botos van Jong Utrecht en is 4e. Check hier de stand!