Sparta-aanvoerder Adil Auassar ging vrijdagavond na zijn directe rode kaart tegen FC Utrecht (0-3-nederlaag red) door het stof. Voor de camera’s van ESPN gaf de 36-jarige routinier aan dat er niks positiefs over zijn actie te zeggen viel.


“Ik had niet door wat ik deed, dus het was lastig te beschrijven”, aldus de ervaren voetballer voordat hij de beelden terugzag. “Ja weetje”, zei hij na zijn herziening. “Dit mag mij nooit overkomen. De intentie is niet relevant, het ziet er gewoon slecht uit. Helemaal op camera en ik dupeer mijn team ermee, want we zaten goed in de wedstrijd. Deze kaart neem ik mezelf kwalijk.”

Auassar was niet van mening dat het duel, dat er bij vlagen fel aan toe ging, het predikaat ‘vervelend’ verdiende. “Ik denk dat iedere topsporter de grens opzoekt. Het is aan de arbitrage om die grens te markeren. Dat kan middels kaarten, maar er zijn ook andere manieren.”

Auassar over rode kaart

Zijn straf vond hij in ieder geval meer dan terecht. “Ik snap het zelf ook niet”, ging Auassar verder. “Nu gebeurt het met (Sean) Klaiber, die zie ik normaal gesproken niet omdat hij aan de andere kant van het veld staat. Er gebeuren nou eenmaal dingen in het leven, in een split second, waar je niet bij stilstaat of over nadenkt. Achteraf is dit gewoon heel erg dom. Gaat het goed ontvang ik graag complimenten, maar nu moet ik op de blaren zitten. Zo simpel is het.”

Na Auassars uitsluiting walste Utrecht over de thuisploeg heen. Invallers Victor Jensen en Anthony Descotte waren goed voor de openings- en afsluitende treffer. Othman Boussaid maakte de verdubbelaar.