Tom Brady is de absolute GOAT van de NFL. Dat bewees de 43-jarige – besef dat even goed – quarterback van Tampa Bay in Super Bowl 55. Brady perste er, samen met zijn verdediging, een superieure wedstrijd uit tegen Kansas City Chiefs en won: 31-9. Zo won de GOAT zijn 7e Super Bowl.

De Chiefs kwamen met een rake field goal als eerste op het scorebord, maar daarna leken we even terug in de tijd te gaan. Het was de tandem Brady/Gronkoswki – fenomenaal in hun tijd bij New England Patriots – die regerend kampioen Kansas City veel pijn deed.

Vreemde calls officials
Met een touchdown draaiden zij de score om: 7-3. Het momentum leek weer in de richting te gaan van de Chiefs, toen Brady een interceptie gooide. De officials zagen echter twee overtredingen (?) van Kansas City en dus kreeg Brady de bal terug. Daardoor stond het niet 10-3, maar 14-3.

Gronkowski maakte zijn tweede touchdown van de wedstrijd. Uiteindelijk doken we na nog wat dubieuze beslissingen van de officials met een 21-6 stand in het voordeel van de Buccaneeers de Halftime Show in.

Verdediging Tampa is HEET
De scheidsrechters leken dus niet helemaal scherp, maar de defense van de Bucs daarentegen wel. Patrick Mahomes, de super-quarterback van de Chiefs, kwam geen moment in zijn ritme. Oké, de O-line – spelers die Mahomes moeten beschermen -, hielp ook niet echt mee.

Mahomes, die terecht wordt gezien als de next big thing, probeerde nog alles uit de kast te halen. Maar hij had gewoon niet het geluk deze avond. Hij kwam nog tot 270 gegooide yards, maar had 0 touchdowns en 2 intercepties. Ter vergelijking: Mahomes gooide tijdens de Super Bowl vorig jaar 286 yards, 2 touchdowns en liep ook nog 1 keer zelf een touchdown binnen.

NUMMER 7
Brady daarentegen kende solide cijfers. De opperbaas gooide 201 yards en 3 touchdowns. Brady was ook nog eens bij 21 van zijn 29 pogingen om een receiver te bereiken succesvol. Door de zege pakte Brady zijn 7e (!) Super Bowl-ring, in zijn 10e optreden. Eerder was Brady succesvol bij New England Patriots in 2002, 2004, 2005, 2015, 2017 en 2019. Afgelopen jaar maakte hij de overstap naar Tampa Bay Buccaneers en ook daar is hij dus meteen succesvol.

Brady zal ongetwijfeld wanneer hij ooit zijn pensioen aankondigt – laat dat hopelijk nog even wachten – binnen één seconde in de Hall of Fame worden opgenomen. WAT. EEN. SPELER!