Los Angeles Rams is de nieuwe kampioen van de NFL. Na een goede, spannende en toch ook weer slordige Super Bowl werd gewonnen van Cincinnati Bengals: 23-20. Het is voor de Rams de 2e keer dat ze de Vince Lombardi Trophy winnen, de Bengals wachten nog altijd op de 1e zege.


Los Angeles begon de wedstrijd in eigen huis superieur. Odell Beckham Jr scoorde gelijk een touchdown: 7-0. Na een rake field goal kwamen ook de Bengals op het scorebord. De Rams maakten via Cooper Kupp nog een touchdown, alleen werd het extra punt gemist: 13-3.

Na een mooie trick-play was het de beurt aan Cincinnati Bengals. Running back Joe Mixon gooide de bal uiteindelijk naar Tee Higgins: 13-10. Daardoor gingen de Bengals met een goed gevoel de Halftime Show in.

Spektakel
Voor de Pepsi Halftime Show werden de allergrootste hiphoplegendes ter aarde opgetrommeld: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem en Kendrick Lamar. Ook Mary J. Blige, Queen of Hip Hop Soul, zorgde voor het entertainment. 50 Cent was onverwacht ook van de partij. De legendes zorgden zonder al te veel vuurwerk en andere randzaken wel voor een hele dikke show.

Van vuurwerk direct na rust, naar slordige finale
Cincinnati Bengals mocht na rust aftrappen en kwam met een hoop bombarie uit de kleedkamers. Wederom scoorde Higgins een touchdown en nog geen halve minuut later hadden de Bengals weer balbezit. Rams-quarterback Matthew Stafford gooide een interceptie. Gelukkig voor Los Angeles bleef het voor de Bengals bij een fieldgoal: 13-20.

Daarna werd het slordig aan beide kanten. De quarterbacks kregen geen bal meer bij de juiste persoon. De verdediging van de Rams kwam eindelijk wat op gang, waardoor Joe Burrow minder tijd kreeg om te gooien.

Nagelbijten

De tijd tikte weg in het voordeel van de Bengals, maar halverwege het laatste kwart kreeg Los Angeles Rams balbezit. Toen stond wide receiver Cooper Kupp op. Met enkele belangrijke plays bracht hij de Rams dichterbij de endzone.

Door een discutabele penalty kreeg Los Angeles Rams d̩ kans om voor het eerst sinds het begin van het 3e kwart op voorsprong Рen dichtbij de Vince Lombardi Trophy Рte komen. Met nog 1 minuut en 25 seconden maakte Kupp de winnende touchdown. De Bengals probeerden via een drive nog op het scorebord te komen, maar Aaron Doonald Рmisschien wel de beste speler in de NFL Рvoorkwam dat met een geweldige defensive play.