Dalvin Cook wil dolgraag met rugnummer 4 spelen nadat de NFL de regeltjes daarover wat heeft versoepeld, maar daarvoor moet hij wel 1,5 miljoen dollar aftikken. Dat vindt de running back van Minnesota Vikings een beetje te duur. Cook blijft daardoor de komende tijd met rugnummer 33 spelen.

De NFL paste onlangs de regels wat betreft rugnummers aan. Running backs mogen vanaf nu ook spelen met rugnummers 1 tot 19 en 80 tot 89, voorheen speelden zij alleen maar met nummers tussen 20 en 49.

College
Cook maakte op de universiteit indruk als running back van Florida State Seminoles en dat deed hij dus met rugnummer 4. Toen hij hoorde dat hij in de NFL ook met dat nummer mocht spelen, was de keus snel gemaakt. Toch wilde de NFL niet zomaar meewerken.

Klein bedrag, pinnen mag

De NFL, gekscherend ook wel eens de No Fun League genoemd, wil alleen meewerken met de nummerwijziging als Cook alle shirtjes koopt die in de NFL-winkels liggen. Het kostenplaatje? Zo’n 1,5 miljoen dollar. Cook blijft hierdoor nog even met rugnummer 33 spelen en hoopt in de toekomst alsnog te switchen als de kosten minder afschrikwekkend voor hem zijn.

Cook verdient 12 miljoen dollar per jaar, dus over een tijdje is die 1,5 miljoen euro voor hem een schijntje.