FIFA, kijken we mee? Er is voor komend jaar een Nederlandse inzending voor de Puskás Award. Die komt niet van iemand uit de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie, maar uit de derde divisie. Joost Habraken (v.v. Gemert) maakte daar afgelopen zondag een wereldgoal.


Een afgeslagen corner kwam richting Habraken en de aanvoerder van Gemert twijfelde niet. BAM! Zijn volley belandde schitterend in de bovenhoek en het sportpark ontplofte. En terecht, want wat een lekkere goal.

Het betekende uiteindelijk de 2-1 in de 3-1-zege van v.v. Gemert op HSC’21. Gemert blijft door de overwinning meedoen om de titel, na 16 wedstrijden hebben de Brabanders 34 punten. Koploper OFC heeft er 3 meer. Opvallend detail: aanstaande woensdag gaat Gemert op bezoek bij OFC.

Wereldgoal

“Ik scoor er niet zoveel en dan meteen zo één”, sprak aanvoerder Habraken, die een verleden heeft bij Helmond Sport, bij de collega’s van het Eindhovens Dagblad. “Ik zag hem perfect op mij afkomen, ik kon op de bal wachten en hem meteen schieten”, blikte hij terug.

“Toen ik hem raakte wist ik niet meteen dat hij zat. Ik voelde wel meteen dat hij goed richting goal ging. Pas toen ik zag dat de keeper een pas zette, zag ik dat hij hem nooit meer kon hebben.”