Frank Warren, boksmanager en -promotor, is op zijn zachts gezegd geen fan van bokslegende Mike Tyson. Kortgeleden verscheen er een nieuwe serie over het leven van Tyson genaamd ‘Mike’ op Amerikaanse streamingsdienst Hulu.


Warren steekt zijn gevoelens over Iron Mike niet onder stoelen of banken tegenover The Guardian. “Hij is een vreselijke manipulerende pestkop. De enige reden dat hij soms werd verslagen is omdat het hem dan niet lukte om zijn tegenstander te intimideren. Hij versloeg iedereen die dat wel lukte. Het was gedaan als hij je niet kon intimideren.”

Homofobie

De bokspromotor was nog lang niet uitgeraasd over Iron Mike, van wie hij ooit een klap heeft gehad na ruzie over een juweliersrekening. “Hij lijkt een aardige man, maar als je wat beter kijkt zie je dat hij een misdadiger, een pestkop en een vrouwenhater is. Hij gebruikt het woord homo erg vaak als scheldwoord of als hij roept naar mensen.”

“Je zou nu naast hem kunnen zitten en denken: ‘Wat een aardige vent, hij wordt door iedereen verkeerd begrepen’. Maar geloof mij, hij is heel erg manipulatief.” Die 2 zullen nooit meer vrienden worden.