Een duel met een hoge inzet: medekoploper van de Serie A, dat was deze wedstrijd! AC Milan en Napoli hadden allebei 14 punten en dus kon de winnaar zich aansluiten bij Atalanta. Lang leek het Milan te worden die zou gaan klimmen op de ranglijst, maar een penalty in het voordeel van Napoli bracht daar verandering in. Milan deed daarna nog wat terug, maar Napoli wist toch te winnen: het werd 1-2.


In de 1e helft was het Milan dat het langste aanspraak maakte op een doelpunt. Met Olivier Giroud was het een aantal keer dichtbij en ook een vrije trap van Sandro Tonali werd gevaarlijk verlengd.

Napoli staat op

Vlak voor de rust was het Napoli dat juist gevaarlijker werd. Na de rust resulteerde dit zelfs in een doelpunt. Serginio Dest haalde Khvicha Kvaratskhelia onderuit in het strafschopgebied. Eerst wilde de scheidsrechter daar niets van weten, maar de VAR liet hem toch even het moment terug kijken. De bal ging daarna alsnog op de stip en Matteo Politano wist te scoren.

Milan succesvol op jacht

AC Milan moest dus weer op jacht naar de gelijkmaker en vond dat een kwartier later. In de 69e minuut was het Theo Hernández die een rush maakte op de linkerkant. Hij vond Olivier Giroud in de 16 van Napoli en die kon de bal zo binnentikken. Het leek weer even alsof Milan de grip op de wedstrijd terug had.

SIMEONE!

Maar niets was minder waar, weer was het Napoli dat verrassend de leiding nam. Een goed aangemeten voorzet belandde op het hoofd van Giovanni Simeone! In de 78e minuut kopte Simeone Napoli naar de overwinning. De pogingen om nog een gelijkspel eruit te slepen door Milan waren tevergeefs. Het net werd niet meer gevonden door Milan.

De goals: