Manchester City is er in geslaagd om in eigen huis 1 keer door de defensie van Atletico Madrid heen te komen. The Citizens hadden zoals verwacht veelvuldig balbezit maar kwamen niet vaak dreigend voor de goal. Atletico loerde op de counter, maar die kwam maar niet.


In de 1e helft stuitte City continu op een muur van rood en wit, meermaals stonden de Madrilenen in hun eigen 16 zonder dat er een blauw shirt bij hen stond. 1 lichtpuntje voor Atletico was het goed onder de druk uitspelen van City, net na het half uur. Verder gebeurde er weinig noemenswaardig.

Tempootje hoger

In de 2e helft schroefde City het tempo wat op. De ploeg van Guardiola werd wat brutaler in haar passing en ging wat meer risico nemen door nog hoger op de helft van Atletico te gaan spelen. Met het inbrengen van Phil Foden werden de mannen uit Manchester nog dreigender, uiteindelijk verzorgde diezelfde Foden voor de assist op De Bruyne.

Tandem Foden – De Bruyne

Na lang balbezit voor City werd Foden aangevallen door 3 man, waardoor er ruimte voor zijn teamgenoot De Bruyne kwam. Foden zag een gaatje en speelde de doorgelopen De Bruyne vrij, die rustig langs Oblak kon schuiven.

Maar daar bleef het niet bij, in de laatste minuten van de wedstrijd strooide Foden nog met een weergaloos passje met de buitenkant van zijn voet. Met een enorme curve zette hij De Bruyne vrij in het 16-meter gebied van Atletico, maar de voorzet van de Belg kwam vervolgens niet aan.

Weerzien in Madrid

Met deze 1-0 overwinning voor Manchester City is de wedstrijd allesbehalve gespeeld, in het eigen Metropolitano zal Atletico móéten scoren wil het kans maken op de halve finales. Met deze 2 stijlen zal het vast geen doelpuntenfestijn worden, maar dat er meer druk ligt op de ploeg van Simeone is duidelijk. Hij kan dan in ieder geval weer beschikken over Yannick Carrasco.