Voor het eerst sinds 2005 staan Cristiano Ronaldo en/of Lionel Messi niet in de kwartfinale van de Champions League. De 2 oude meesters maken plaats voor de New Kids on the Block: Kylian Mbappé en Erling Haaland. Het Paris Saint-Germain van Mbappé had woensdag genoeg aan een gelijkspel (1-1) om het FC Barcelona van Messi te verslaan (totaal: 5-2).

In die 16 jaar – vanaf 2004/2005 – won Ronaldo 5 keer de Champions League, Messi tilde de cup 4 keer omhoog. In de aankomende jaren zullen Mbappé en Haaland die mijlpalen proberen te evenaren. De jonge honden zijn in ieder geval al bezig met wat records uit de boeken schieten. Zo is Haaland sinds dinsdag de jongste speler ooit in de Champions League met 20 goals achter zijn naam. Daar had-ie 14 wedstrijden voor nodig.

2 keer 4

Haaland schakelde dinsdag Sevilla uit met zijn Borussia Dortmund. Van de 5 goals die de Duitsers maakten in het tweeluik, scoorde de Noorse spits er 4. Op de 5e goal gaf hij de assist. Bijna hetzelfde geldt voor Mbappé tegen Barcelona. Van de 5 goals maakte hij er 4. Alleen bij die 5e goal was de Fransman niet direct betrokken. Hij is nu de jongste speler ooit in de CL met 25 goals.

Wisseling van de wacht

De ultieme strijd om doelpunten – die Messi en Ronaldo al jaren met elkaar hebben – is nu definitief ook begonnen tussen de 2 jongens van de nieuwe generatie. Het is te hopen dat we de komende 15 jaar weer zo’n zelfde strijd hebben als die tussen onze Portugese vriend en Argentijnse vriend.

Mbappé scoort een pingel tegen Barça:

De goals van Haaland van dinsdag: