Andy Carroll is terug bij Championship-club Reading. De 33-jarige Engelsman tekende voor een halfjaar bij de huidige nummer 4 van de competitie. Voetbalvolgers reageerden alleen verbaasd door het gekozen rugnummer van de spits.


Carroll, die in het seizoen 2021/2022 in 8 potjes 2 keer voor Reading scoorde, begint bij de club dus aan zijn 2e periode. De voormalig international, die voor wie Liverpool ooit het transferrecord voor uitgaande aankoop doorbrak, zat de voorbije maanden zonder club na zijn vertrek bij West Bromwich Albion.

Rugnummer Andy Carroll

Tijdens zijn 1e Reading-periode droeg hij nog het shirt met rugnummer 9. Deze keer kon Carroll kiezen uit 2, 20, 26 of 27. Hij koos voor 2… een nummer dat meestal door verdedigers wordt gedragen en nóg specifieker door rechter(vleugel)verdedigers.

Dit kan niet, man“, schreef iemand. “Keuzes als deze horen illegaal te zijn”, reageerde een ander. “Waarom zijn sommige voetballers zo”, refereerde een ander indirect aan een soortgelijke keuze als die van Kasper Dolberg. De oud-Ajax-aanvaller vertrok naar Sevilla en koos aldaar voor rugnummer 5. Eens? Is rugnummer 2 een nummer voor rechtsbacks?