Ronald Koeman heeft met FC Barcelona een moeizame overwinning geboekt in de strijd om de titel in La Liga. Lionel Messi was zoals zo vaak van grote waarde met 2 goals tegen Getafe: 5-2.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd, Sergiño Dest bleef op de bank.

4 goals voor rust, 2 eigen treffers

In de 1e helft kwam Barça na 8 minuten op voorsprong: Messi schoot feilloos raak na een heerlijke pass van Sergio Busquets. Een eigen doelpunt van Clément Lenglet zorgde voor de gelijkmaker. In de 26e minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong en nu was het een eigen goal van Getafe. Sofian Chakla tikte de bal na een enorme miscommunicatie met zijn keeper in eigen doel. Messi tekende in de 33e minuut na een 1/2’tje met de paal voor de 3-1 ruststand.

Check hier het knullige eigen doelpunt van Getafe:

Spanning terug

Het enorme tempo van de 1e helft was na rust verdwenen. Invaller Enes Ünal (oud-FC Twente) schoot zelfs 20 minuten voor tijd een penalty binnen na een overtreding van Ronald Araujo, invaller bij Barça. De slotfase was nog even spannend voor Koeman en co, maar Barcelona hield de voorsprong vast en kwam via een kopbal van Araujo in de 87e minuut op 4-2. Diep in blessuretijd maakte Antoine Griezmann vanaf 11 meter zelfs nog de 5e Catalaanse treffer.

Dankzij de zege verkleint Barça de achterstand op koploper Atlético Madrid tot 5 punten. De ploeg van De Jong, Dest en Messi heeft ook een wedstrijd minder gespeeld én speelt op 8 mei nog tegen Atlético. Nummer 2 Real Madrid heeft 2 punten en een wedstrijd meer dan Barça.