Bij Humberto heeft Louis van Gaal wat verteld over de keuzes die hij heeft gemaakt in de Oranjeselectie voor de aankomende Nations League-wedstrijden. Hij praat onder andere over de keepers, waarom hij Remko Pasveer meeneemt en een verbaasde Justin Bijlow thuis laat.


“Ik heb in mijn eerste persconferentie al aangegeven dat we een probleem hebben met de keepers, dat zeg ik niet voor niks”, begon de bondscoach aan tafel. Hij legde uit dat hij veel keepers wil bekijken. “Dit is de laatste week dat ik kennis kan maken met bijvoorbeeld Remko Pasveer”, legde hij de keuze uit voor Pasveer.

Nog 1 keer zien

Doordat het WK er aan zit te komen, kan Van Gaal nog maar heel even spelers zien, want straks moet de selectie voor het WK bekend zijn. “Nu kan ik hem nog maar één keer selecteren om hem te leren kennen, zodat ik mijn keuze weloverwogen kan maken”, zei Van Gaal.

Verder vond de bondscoach Bijlow laatste tijd gewoon niet goed genoeg: “En dat weet hij zelf ook”, vertelde hij. Er was dan ook enige verbazing over de woorden van Bijlow bij Van Gaal: “Zelfkritiek is topvoetballers meestal vreemd”, wilde hij daar over kwijt.