Tom Boere heeft SC Cambuur met 2 doelpunten een overwinning op Fortuna Sittard bezorgd: 2-1. De Limburgers kwamen in Leeuwarden op voorsprong, maar de wedstrijd kantelde nadat de 0-2 van Fortuna op advies van de VAR om onduidelijke redenen was afgekeurd.


Fortuna Sittard was naar het noorden gereisd met recente overwinningen op sc Heerenveen (2-0) en bij FC Groningen (0-1) op zak. Deroy Duarte zette de ploeg van trainer Sjors Ultee in de 20e minuut op voorsprong. Duarte sprong bij een voorzet van Mickäel Tirpan boven Doke Schmidt uit en kopte de 0-1 binnen.

Overtreding, waar dan?

10 minuten later tikte Charlison Benschop uit een hoekschop de 0-2 in. De VAR liet scheidsrechter Jannick van der Laan echter naar de beelden kijken en de arbiter besloot tot verbazing van alle Fortuna-spelers het doelpunt af te keuren, omdat voorafgaand aan die treffer een overtreding zou zijn gemaakt.

Boere buigt de stand om

Kort daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Boere tikte een harde voorzet van Patrick Joosten binnen (1-1). In de 2e helft gingen beide ploegen op jacht naar een 2e treffer. Robin Maulun raakte namens Cambuur met een vrije trap de paal, aan de overkant schoot Dimitris Siovas op de lat. Boere besliste het duel in de 74e minuut in het voordeel van Cambuur. Vlak voor tijd haalde Schmidt met een omhaal nog een inzet van Paul Gladon van de doellijn.