Feyenoord-trainer Arne Slot kon donderdag weinig aanmerken op zijn elftal, dat in de Europa League met liefst 6-0 won van Sturm Graz. “Ik zag een team dat bereid was agressief en brutaal te spelen. Prettig om te zien dat de puzzelstukken langzaam in elkaar vallen en spelers nu zo samen spelen”, zei de coach in De Kuip.


Feyenoord leidde halverwege al met 4-0 tegen de huidige nummer 3 van Oostenrijk. Slot: “We waren niet alleen aanvallend sterk aan de bal, maar toonden ook veel discipline in het verdedigen. Vooral de combinatie van scoren en goed voetballen, maar achterin niets weggeven, vind ik het belangrijkste aan deze wedstrijd.”

Vertrouwen richting PSV

Vorige week was Feyenoord in de 1e groepswedstrijd tegen Lazio (4-2) nog kansloos. Feyenoord herstelde zich zondag in de Eredivisie tegen Sparta (3-0) en trok die stijgende lijn tegen Graz overtuigend door. De Rotterdammers deden daarmee vertrouwen op voor de topper van zondag tegen PSV in Eindhoven. “We moeten veel goed doen om ook daar weer een hoog niveau te halen. Ik verwacht dat we zondag weer in staat zijn om vol te gaan”, sprak Slot.